Ajankohtaista

.

Vapaaehtoisia kesän EM-kisojen soveltavan liikunnan teemapäivään

11.07.2018 - 00:00

Vapaaehtoisia tarvitaan: Vaasassa ja Seinäjoella järjestetään heinäkuussa alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallon EM-lopputurnaus. Kisoissa on mukana Suomen lisäksi seitsemän maata ja ottelut pelataan 16.-29.7. Molempiin kaupunkeihin rakennetaan turnauksen ajaksi tapahtumatorit, joiden tarkoituksena on tehdä tunnetuksi kisoja, isäntäkaupunkeja ja niiden tarjoamia liikunta-, kulttuuri- ja matkailumahdollisuuksia. Vaasassa tapahtumapaikkana toimii Kauppatori. Olemme suunnitelleet tapahtumatorien ohjelmia ns. ”jokaiselle jotakin”-periaatteella ja pyrimme laajentamaan jalkapallotapahtumaa yleisluontoisemman kansanjuhlan suuntaan. Toreilla järjestetäänkin aktiviteetteja vaihtuvin teemoin. Avajais- ja finaalipäivien ohella keskiössä ovat perheliikunta; paikalliset liikuntaseurat; kulttuuri, tasa-arvo ja monikulttuurisuus; soveltava liikunta; senioriliikunta sekä kestävä kehitys ja luontoliikunta. Soveltavan liikunnan päivä järjestetään Vaasassa perjantaina 20.7. ja Seinäjoella lauantaina 28.7. (kesto n. 6h) yhteistyössä Kukunori ry:n, VAU ry:n, PLU:n sekä VPS:n ja SJK:n harrastefutistoimintojen kanssa. Torien miniareenoilla pääsee tuolloin Kukunorin ja VPS:n/SJK:n johdolla kokeilemaan kävelyfutista ja luvassa on myös näytösotteluita sekä ihmispöytäfutista. Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena ko. tilaisuuksissa, niin ota yhteyttä: Ilmari Eskola, SUOMEN PALLOLIITTO, Ilmari Eskola, tapahtumatorituottaja, puh. (+358)400 733 950/email. ilmari.eskola [at] u19euro.fi

Savuttomuusryhmä 23.8 alkaen

23.08.2018 - 13:00

Mahiksessa alkaa uusi savuttomuusryhmä 23.8. Ryhmä kokoontuu Mahiksessa torstaisin klo 13. Poikkeuksena vk 39, jolloin ryhmä torstain lisäksi tiistaina 25.9. Ryhmä alkaa poikkeuksellisesti jo ennen muiden syksyn ryhmien alkamista. Viimeinen ilmoittautumispäivä 20.8.2018. Tässä loistava mahdollisuus lopettaa tupakanpoltto tai vähentää sitä vertaistukiryhmän sekä savuttomuuskoutsien tuen voimin. Ryhmää saa jo ruveta infoamaan! Ryhmässä rajoitettu osanottajamäärä. Aikaisempi osallistuminen ryhmään ei ole este osallistua uudestaan. Liittenä on ryhmän mainos.  Lisäinfoa ryhmästä Mahiksen savuttomuuskoutsi  Heidiltä (heidi.kauranen [at] vaasansospsyk.fi) Tervetuloa!

 

 

 

 

 

 

Yhdistysten päivä 30.8.2018, Härmä

30.08.2018 - 10:30 - 16:00

Hei Sinä yhdistyksen puheenjohtaja, tiedottaja tai avainhenkilö! Järjestimme viime vuonna ensimmäistä kertaa yhdistyksille suunnatun infopäivän ja suuren suosion myötä päätimme järjestää sen myös tänä vuonna: Kutsumme Sinut/Teidät Härmän Kuntokeskukseen Yhdistysten Päivään 30.8.2018. Aivan lopullinen ohjelma on vielä vahvistamatta, mutta päivä kannattaa merkitkää kalenteriin jo valmiiksi. Päivän aikana tullaan kuulemaan eri asiantuntijoiden puheenvuoroja mm Muistisairaan kohtaamisesta sekä ulkoilusta/tasapainosta ja jalkineista sekä kuntoutusmahdollisuuksista. Paikalle on tulossa myös mielenkiintoisia näytteilleasettajia. Heidän esittelypöytiinsä pääsette tutustumaan taukojen aikana. Ajatuksena olisi, että Teidän kautta koko päivän anti jakaantuisi eteenpäin oman yhdistyksen jäsenistölle. Lisätietoja ja ilmoittautuminen liitteessä alla.

ASAHI-VERTAISOHJAAJAKOULUTUS, Lauantai 15.9. Vaasa

15.09.2018 - 09:00 - 16:00

Paikallisyhdistysten liikuntavastaaville ja liikuntavertaisohjaajille tarkoitettu päivä. Tule hakemaan perustietoa Asahiterveysliikunnan ohjauksesta sekä lisäenergiaa syksyysi. Ohjauskokemuksesta on hyötyä, mutta ei edellytys koulutukseen osallistumiselle. Tai tule mukaan viettämään liikunnallinen päivä Asahin merkeissä. Ilmoittautumiset (1.9. mennessä) ja muut lisätiedot liitteessä.
 

M/S SOSTE 2018 - Hae mukaan ohjelmaan!

09.10.2018 - 00:30 - 10.10.2018 - 00:00

Kutsumme järjestöjä, kuntia ja muita tahoja mukaan rakentamaan M/S SOSTEn ohjelmaa! Haemme tuoreita ja mielenkiintoisia puheenvuoroja, luentoja, työpajoja, ideoita tai mitä tahansa muuta risteilyohjelman toteuttamiseksi.

Ohjelmaehdottajien on mahdollista hakea mukaan ohjelmaan ja esitellä osaamistaan M/S SOSTElla. Ohjelmahaun kautta on mahdollisuus hakea aikaa tapaamiselle tai verkoston kokoukselle. Ohjelmaehdotuksen tekeminen ei vielä sido mihinkään. M/S SOSTE 2018 järjestetään 9.-10.10.2018. Lisätietoa ja hakuohjeet löytyvät täältä.